Om oss

HWK
Velkommen til HWK-NORGE. HWK-produktene har til nå ikke vært tilgjengelig i Norge, selv om landslagene i langrenn og skiskyting har benyttet produktene i World Cup og mesterskap.

HWK er en østerisk spesialist fokusert på å lage de beste gliproduktene for alpint, langrenn, hopp skiskyting og snowboard. HWK lager sine produkter i små enheter for hånd og produktene er av høyeste kvalitet i markedet. Disse gliproduktene blir brukt ofte, og stadig oftere av de fleste landslag i World Cup i alle disipliner.


Gullhaugen Sport AS

HWK blir importert av Bård Jørgen Elden og Rune Brunborg under navnet Gullhaugen Sport AS.

 • Bård Jørgen Elden var aktiv i kombinert, og konkurrerte i World Cup, VM og OL fra 1986 til 1997. Fra 1998 til 2012 var Elden Sportssjef for henhvoldsvis USA (1998-2006), Norge (2006-2008) og Østerrike (2009-2012). Som trener hadde Elden stor suksess både i World Cup og Mesterskap. Under Elden kom USA ”på kartet” i kombinerttoppen. Høydepunktet var VM gull til Johnny Spillane i 2003 (første gull noensinne for USA i nordiske disipliner). Til sammen i trenerkarrieren var Elden med på 9 medaljer – derav 4 gull i VM og OL. Elden har opparbeidet seg en gedigen erfaring som skismører på høyt nivå og deltar fremdeles som smører i WC-sammenheng når tiden tillater det.
 • Rune Brunborg har ingen karriere å skryte av som skiløper (karrierehøydepunkt er som vinner av rankingen til Samnanger IL i trimklassen, vinteren 2010/11). Nå er han smører for seg selv og sine ivrige barn og naboer, og har gått gradene i løpet av få år fra enkle smørebehov til fluor, likvider og manuell struktur. Hans misjon er å sikre at de proffe produktene og teknikkene også skal gjøres enkelt tilgjengelige for uerfarne smørere med ønske om topp ski.

Gullhaugen Sport har som visjon å levere produkter i verdensklasse til elite og krevende kunder forøvrig. Vårt verdigrunnlag er at vi skal være
Åpne: Ærlighet rundt produktene og deres egenskaper. Om konkurrentenes produkter på enkelte områder er bedre skal vi være åpne om det. Vi ønsker ikke at våre kunder skal få noen negative opplevelser knyttet til bruk av våre produkter.

Enkelt: Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for smørere på alle nivåer å nå topp resultater. Dette skal vi klare gjennom å gi tydelige og konkrete råd knyttet til valg og bruk av produkter.
Kvalitetsbevisste: Vi tilbyr kun produkter vi personlig kan stå inne for og selv har testet med gode resultater.

HWK-produktene

Særlig gjennom sitt engasjement i Østerrike fikk Elden inngående kjennskap til HWK. Laget brukte HWK nesten eksklusivt – med veldig stort hell (mestvinnende lag i kombinert de siste to årene). Reinhard Kronbichler, som står bak HWK var (og er..) en del av det Østerrikske smøreteamet. Gjennom testing i World Cup har han utviklet produktene sine på høyeste nivå.

I World Cup erfarer vi alle typer snø, fuktigheter og temperaturer i alle i mange forskjellige land. Derfor har også HWK sine produkter meget stor rekkevidde og har produkter som går til praktisk talt ethvert føre.

Alle voksene fra HWK er vinnere. HWK produkter dekker alle fører på parafin, lavfluor voks (LF voks), høyfluor voks (HF voks), Fluor-klosser (også kalt såpe), Fluor pulver, pasta og Fluor væsker.

 • HWK pulver og klosser er uten sidestykke! Det var fluor klossene som gjorde HWK kjent i Europa for sin kvalitet – og med det reportaret HWK har i dag er de unike. Fluorkloss kan brukes sammen med pulver, men fungerer veldig godt alene også (spesielt på kortere distanser) og er mye mer økonomisk i bruk.
 • NERO voksene er toppvokser for skitten, gammel og kald snø.
 • ÖSV-LF er en voks utviklet på bestilling fra de Østeriske landslagene. Den er utviklet for å være mest mulig universal og fungerer godt på stort sett alle føretyper og er fast treningsvoks. Det er denne som alltid er under skiene før og etter trening – som lagring og under reiser.
 • Ettersom kunstsnø har blitt mer og mer vanlig er også produktene tilpasset dette.
 • Enkelte av voksene finnes kun tilgjengelig i en test-serie, fordi de ennå ikke er satt i fast produksjon eller er gjenstand for småjusteringer. Dette er imidlertid vokser som i stor grad allerede brukes eller er planlagt brukt i WC-sammenheng. Noen av disse voksene er tilgjengelig for salg i mindre kvantum. Både for disse og for alle voksene er vi interesserte i tilbakemeldinger på hva som har fungert og hva som ikke har fungert i tester og renn. Gi tilbakemeldinger på epost elden@hwk-norge.no eller på facebook (www.facebook.com/hwk-norge).

Veiledningsverktøy

 • Ved å registrere deg på facebook-siden (www.facebook.com/hwk-norge) eller på twitter www.twitter.com/hwk-norge får du tilgang til våre produktnyheter og til våre smøretips inn mot viktige renn.
 • HWK APP er en smøreveiledning tilgjengelig på både Iphone og Android. Den gir tips tilpasset føreforhold og formål (trening eller konkurranse). Appen er lett å bruke og kan være en enkel måte å bestemme voks for dagen. Hvis du trenger en påminnelse eller du vil lære hvordan du skal preparere skiene, kan du også ta en titt på instruksjonsvideoene på denne siden. Søk etter HWK i AppStore eller på Google Play.
 • DOSER er et avansert elektronisk måleapparat som brukes av de fleste proffe smørere til å måle snøfuktigheten. Det gir en veldig god veiledning i valg av smurning, særlig hvis du har dårlig tid eller få skipar å teste. I tillegg bidrar det til at du kan skaffe deg raskere og mer strukturert erfaring om snøforhold og valg av smurning. Du finner mer informasjon om DOSER-instrumentet på www.hwk-norge.no/tags/doser.
 • Gode ski! Husk at for å få gode ski er det viktig at du har ski som passer deg, med tanke på både spenn og lengde. Likeledes er det viktig at den maskinelle slipen på skiene (steinslip) er tilpasset føret.

Helse, miljø og sikkerhet under skipreparering

HMS er viktig når du preparer ski! Husk følgende:

 • Preparer i ventilerte (og helst tempererte) rom
 • Bruk gassmaske når du bruker smørejern (spesielt på pulver – støvet eller partiklene er helseskadelige for luftveiene)
 • Ingen røyking når du vokser
 • Ta hensyn til riktig smørejernstemperatur som er anbefalt, både for best resultat og for å bevare skiene best mulig. Vær forsiktig med høye temperaturer på jernet, så ikke skiene blir brent. Ta på et tykt nok lag med pulver eller smurning til at sålen ikke får for sterk direkte varme. Se gjerne våre instruksjonsvideoer for tips og veiledning.

Klubbavtaler

Vi har samarbeidsavtaler med enkelte klubber, privatlag og landslag om kursing, innkjøp, veiledning. Ta kontakt hvis du ønsker å diskutere lignende samarbeid med din klubb eller krets.

Takk for at du velger HWK!
Bård Jørgen Elden og Rune Brunborg

Kontakt:

GULLHAUGEN SPORT AS
GULLHAUGEN
7750 NAMDALSEID

Bård Jørgen Elden +47 932 00 552
elden@hwk.no

Rune Brunborg +47 977 78 316
rb@hwk.no

* Priser inkluderer mva. Gratis frakt!